16.10.2020 | 09:20

День працівників харчової промисловості – професійне свято працівників цієї галузі виробництва.

Саме в Україні свято встановлене в 1995 році. З тих пір його відзначають кожну третю неділю жовтня.

Підприємства харчової та переробної промисловості відіграють провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами в усьому світі.

Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності. Завдяки їм на полицях наших супермаркетів панує розмаїття напоїв, м’ясних і молочних продуктів, хлібобулочних виробів, консервів, снеків та солодощів.

Працівники харчової промисловості постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. Звичайно ж, умови розвитку харчової промисловості та економіки в кожній окремій країні різні, мають свою специфіку, однак сучасний технологічний рівень виробництва харчової продукції дозволяє зберігати хороший результат навіть в екстремальних умовах.

Завдяки ефективній роботі суб’єктів підприємницької діяльності галузі міцніє економічний потенціал краю, його інвестиційний імідж, комфортнішим стає життя наших земляків. У цьому заслуга кожного працівника галузі.

Тому і попит на відповідних фахівців залишається високим.

Так, з початку поточного року до обласної служби зайнятості від роботодавців Черкащини надійшло 3 896 вакансій у сфері переробної промисловості, із них 2 895 вакансій було укомплектовано. 

На сьогодні на обліку обласної служби зайнятості перебуває 2 549 безробітних, які бажають знайти роботу у цій галузі.

У переважній більшості вакансії надходили від СТОВ «ППЗ «Коробівський», ТОВ «Сиророб», ТОВ «Агронива-Черкаси», ТОВ «Катеринопільський Елеватор» та інших.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становив близько 6-7 тис. грн.

Відділ інформаційної роботи ОЦЗ