«Українському виробництву – бути. Надто тоді, коли держава підтримує ініціативний бізнес, який веде прозору діяльність» – говорить директор Черкаського обласного центру зайнятості Олександр Джур.
Під час робочого візиту до Звенигородщини, він завітав до грантоотримувачів - сімейної сироварні, що у Неморожі. Там гостинно зустріли власники - подружжя Олександр та Лариса Фесенко. Вони обоє стали одними з переможців програми «Власна справа». Грантові кошти інвестували у закупівлю спеціального обладнання для виготовлення м’яких сирів та пломбіру.
Приміщення колишньої колгоспної пекарні переобладнали під виробництво крафтових сирів. Облаштовувати допомагали ментори сироваріння зі Львова та Сум. Разом намалювали проєкт приміщення згідно вимог сертифікації. Довіряли лише устаткуванню українського виробництва.
До цього Олександр працював на Звенигородському сироробному комбінаті, а згодом був директором молочного виробництва у Миколаєві.
Суміш професійного досвіду, уважне ставлення до деталей та стародавні рецептури голландської та італійської гастрономії – тепер основа торгової марки «Family cheese».
Важливо, що молоко вищого ґатунку закуповують у місцевих сільгоспвиробників, проте досліджують на якість у власній лабораторії. Сьогодні кооператив виготовляє понад десять видів якісних сирів, є й такі, що дозрівають 2-3 роки.
З логістикою та доставкою продукції допомагає син Олександра та Лариси.
Виробництво розвивається, тим самим створюються робочі місця для односельчан. А це є головно вимогою для учасників урядової програми єРобота.
Детальніше про програму можна дізнатися тут.