Черкаський район, передусім, аграрний край з властивими йому сезонними коливаннями на ринку праці. Суттєво впливають на ці коливання підприємства переробної галузі. Наприклад, в аграрному секторі сезон розпочинається весною та закінчується пізньої осені, а підприємства переробної продукції розпочинають активну роботу на початку літа і теж завершують восени.
Так, минулого року за сприяння Черкаської районної філії обласного центру зайнятості було працевлаштовано 1 674 особи, з них - 956 працівників до роботодавців, які пропонують сезонну зайнятість.
Середня заробітна плата на сільськогосподарських підприємствах складає 10,5 тис. грн., а в переробній галузі - 11 тис. грн.
«Після закінчення сезону працівники знову звертаються до служби зайнятості в очікуванні роботи. Таким чином, створення нових робочих місць з постійним характером виробництва, заробітною платою вище середньої та регулярним підвезенням працівників – сприятиме зменшенню сезонних коливань на ринку праці району», - вважає директор районної філії Олександр Гриценко.
Як приклад забезпечення постійною роботою мешканців району є підприємство Миронівського хлібопродукту, що працюють в селі Будище Черкаського району та селі Степанці Канівського району. На них працює близько 4 тис. працівників, яким забезпечується постійне, щоденне, безкоштовне підвезення до робочого місця, або ж пропонується тимчасове проживання, а також реалізовано пільгове харчування (за 1 грн.) та пільгове отримання продукції птахівництва. Середня заробітна плата за актуальними вакансіями підприємства складає 9 тис. грн.
Отже, основними чинниками, що дозволяють якісно укомплектувати підприємства працівниками є конкурентна заробітна плата та забезпечення довезення з віддалених від міста територій.
Черкаська районна філія ОЦЗ
Довідково: згідно з статистичними даними - кількість працездатного населення району у віці 15-65 років складає 48 964 особи.
У червні 2019 року на обліку в Черкаській районній філії обласного центру зайнятості перебувало близько 675 безробітних, з яких:
30 % - це службовці з вищою освітою;
55 % - кваліфіковані робітники;
15 % - представники некваліфікованої праці та найпростіших професій.